Idag anordnade ICC Sverige tillsammans med Akademin för Immaterial-, Marknadsförings- och Konkurrensrätt (IMK) ett seminarium där förhållandet mellan immaterialrätten och mänskliga rättigheter diskuterades. Närmare 100 personer (jurister, akademiker och företagsrepresentanter) deltog i denna lunchdiskussion.

Vid seminariet diskuteras bland annat på vilket sätt immaterialrätten och mänskliga rättigheter kan samspela för att gynna samhällsutvecklingen. Och om de mänskliga eller de immateriella rättigheterna ska ges företräde vid konflikt mellan regelverken.

DSC_0147
Susanna Zeko, Director of Policy vid Svenska ICC, hälsar deltagarna välkomna till dagens seminarium

Domare Peter Strömberg, Patentbesvärsrättens ordförande, modererade seminariet och såg till att diskussionen hölls levande mellan publiken och talarna som för detta seminarium var:

  • Advokat Ulf Isaksson, Danowsky & Partners,
  • Stefan Klockby, SVP Public Affairs Svensk Filmindustri (SF)
  • Klas Palmqvist, Digital Retail Manager/Business Development, Nordisk Film
  • Advokat Karin Cederlund, Sandart & Partners
  • dr Stojan Arnerstål, IMK vid Uppsala universitet.

Efterföljande positiva kommentarer vittnar om att ämnet är aktuellt och påverkar akademiker, praktiker såväl som näringslivet i stort. ICC och IMK tackar samtliga närvarande för ett aktivt deltagande och ser fram emot att välkomna våra medlemmar till fler seminarier som detta.