• Online
 • 22 Sep, 10.00-16.00
 • Pris: ICC medlem 3995 SEK exkl. moms Ej medlem 4995 SEK exkl. moms

Det här är en kurs från ICC, organisationen som skapade Incoterms®

ICC flyttar nu online med sina populära kurser i Incoterms®2020 för att fortsatt kunna erbjuda de kurser som vi annars håller i klassrum. Fördelen med lärarledd distansutbildning är att du kan delta i interaktiva diskussioner, men sitter bortom smittorisk och på det ställe där du är bekväm. Företaget sparar dessutom in på utgifter för resor och eventuella hotellkostnader och tillgodoser sig ändå utbildad personal. Vi tummar inte på vårt normala erbjudande; kursmaterial ingår liksom regelboken Incoterms®2020 vilken används som uppslagsbok på företaget i många år framöver.

Välkommen att anmäla dig och dina kolleger till en interaktiv onlinekurs med certifierad kursledare.

Om kursen:
De globalt erkända och använda reglerna för leveransvillkor, Incoterms, är utvecklade för att enkelt dela upp och beskriva: vem som har ansvaret under transporten; vem som ska betala kostnaderna och vilka skyldigheter köparen och säljaren har. Incoterms gör det därför både snabbare, enklare och säkrare att göra affärer för importörer, exportörer, jurister, transportörer och försäkringsbolag över hela världen.

En affärs lönsamhet kan falla på om något oförutsett inträffar under leveransen. Val av rätt leveransvillkor är därför av största vikt för att undvika kostsamma överraskningar. Inte sällan är det faktiskt motparten som bestämmer vilka villkor som ska gälla vid leverans. Då gäller det att man har klart för sig vad dessa villkor innebär när det gäller kostnader och risker.

I den här kursen kommer vi särskilt att behandla och diskutera fallgropar och strategier. Kursen innefattar en total genomgång av Incoterms, men övningsexempel och särskilda avsnitt kommer även att behandla transport-, betalnings- och försäkringsfrågor i olika situationer.

Deltagarna kommer också att få möjlighet att pröva sina kunskaper på praktiska fall i workshops.

Kursen behandlar: 

 • Genomgång av regelverket Incoterms® 2020
  och hur det skiljer sig från föregångaren Incoterms® 2010
 • Incoterms och försäkring
 • Skador under transport
 • Kostnadsfördelning mellan säljare och köpare
 • Felleverans, reklamation och tvistlösning

Kursen riktar sig till:       
Kursen riktar sig till alla som i företag eller bank kommer i kontakt med frågor och den praktiska hanteringen av export/import. Kursdagen är också ett tillfälle för specifika frågor som rör deltagarens företag. Många företag ser det som en viktig investering att erbjuda sin personal denna utbildning. Goda kunskaper om Incoterms® är viktiga för försäljare, inköpare, logistik- och ekonomipersonal som ofta ansvarar för att upprätta eller tolka kontrakten där termerna används.

Det här ingår:

 • Utbildning med certifierad Incoterms-utbildare
 • Boken Incoterms® 2020 (ordinarie pris 890 SEK)
 • Kursmaterial
 • Diplom

Pris:
4 995 SEK exkl. moms

Medlemmar i ICC får 20% rabatt. För att se om ditt företag är medlem, klicka här.

Medlemmar i Stockholms Handelskammare får 10% rabatt. För att se om ditt företag är medlem, klicka här.

 

Frågor om kursen?
Kontakta kursansvarig Susanne Klockseth.

Anmälan