ICC Sweden kommer i år att vara med i ett antal seminarier i Almedalen. Letar ni efter någon som kan prata om frågor som rör handel och investeringar? Kontakta Kajsa Persson-Berg, Communication Manager på kajsa.persson-berg [ a ] icc.se eller tel. 08 440 89 24.

Klicka på rubriken för att läsa mer om ett specifikt seminarium. Informationen uppdateras löpande.

Den globala fabriken – grundkurs i frihandel

Måndag 2 juli kl. 9.30-10.05 Industriområdet, S:t Hansgatan 18F/Trappgränd

Företag är idag mer specialiserade och beroende av att handla med varandra för att producera varor och tjänster. Produktion och handel sker i globala flöden, både i fysisk form och genom överföring av data. Vilka behov väcker detta?

 

Ett reklamlandskap i förändring – vilket ansvar tar företagen?

Tisdag 3 juli kl. 14.00-15.00 Handelns Hus, Donnersgatan 1

Marknadsföringens självreglering brukar anses fungera väl, men vad händer när digitalisering och teknologisk utveckling skapar helt nya möjligheter för att målgruppsanpassa budskapen? Vad förstår mottagaren, vad krävs av avsändaren och vad gör självregleringen? Vad kan näringslivet göra mer?

 

ICC Sweden deltar i två seminarier under heldagsevenemanget Tillsammans Mot Korruption:

Är jag korrupt? Dilemmadiskussioner på scen

Spegelsalen, Clarion Hotel, Kl. 10.00

För att tilltron till det offentliga ska bibehållas är det en förutsättning att offentlig verksamhet bedrivs sakligt och opartiskt. Var går egentligen gränsen för det lämpliga respektive olämpliga och kan man riskera att vara korrupt utan att förstå det?

 

Mot korruption för hållbar handel

Spegelsalen, Clarion Hotel, Kl. 16.00

Korruptionsfria miljöer är en förutsättning för att nå de 17 globala målen i Agenda 2030. Hur kan korruption bekämpas för att fri konkurrens och internationella affärer ska kunna fungera? Kan företags ansvarstagande och självreglering bidra till arbetet mot korruption?

 

 


OBS! Ingen föranmälan krävs men om du har frågor kan du skriva till info@icc.se eller fylla i följande formulär.

Ditt namn (obligatoriskt)

Din epost (obligatoriskt)

Ditt telefonnummer (obligatoriskt)

Namn på event (obligatoriskt)