Evenemang

Inför klimatkonferensen kommer en rad förberedande möten och konferenser att anordnas. Ni hittar en kalender med officiella möten via länken nedan. Under de olika sektionerna hittar ni även information om evenemang som arrangeras av ICC, våra medlemmar och/eller våra samarbetspartners.

Möjlighet att arrangera sessioner till ett internationellt sidoevenemang till COP26

Näringslivsintresset för klimatkonferensen är stort, och ICC utforskar nu möjligheten att arrangera flera sessioner som ett sidoevenemang till konferensen. Om ni är intresserade av att arrangera en session eller sponsra ett sådant evenemang, vänligen kontakta Kajsa Persson-Berg.

Tillbaka till COP26 Startsida

FRUKOSTSALONGER

ICC:s frukostsalonger är en hyllning till vår födelseort och de historiska franska salongerna, där vi bjuder in till medlemsexklusiva diskussioner med högt i tak. De är en chans att, i avslappnad miljö och under Chatham House Rule, diskutera och debattera aktuella frågor och politiska ämnen över en frukost. Slutsatserna från frukostsalongerna kommer att ligga till grund för ICC Sveriges inspel till ICC:s internationella påverkansarbete inför COP26. Under hösten kommer vi att anordna följande tre tematiska frukostsalonger:

  • 7 oktober: Vad definierar ett framgångsrikt COP26? (FULLTECKNAD)
  • 14 oktober: Vad är bra klimatpolitik?
  • 21 oktober: Vem kan rädda klimatet?
+ Läs mer

HÅLLBARHETSKOMMITTÉN | 16 NOVEMBER

Med över 100 hållbarhetschefer och -experter utgör vår hållbarhetskommitté en viktig kanal för att utforma det svenska näringslivets budskap till internationella hållbarhetsdiskussioner. Den 16 november äger höstens möte i kommittén rum, vilket är ett gyllene tillfälle att ta del av den senaste utvecklingen på området och, inte minst, utkomsten av COP26. Om du vill veta mer om hur du engagerar dig i kommittén, kontakta oss.

+ Läs mer

INTERNATIONELLA ICC-EVENEMANG

Inför COP26 kommer flera evenemang att arrangeras av såväl ICC:s internationella sekretariat som av andra nationalkommittéer. Här hittar du mer information om dessa.

15 – 16 september

ICC PreCOP: Global Challenges, International Climate Policy and the Role of Business
För femte gången arrangerar ICC Germany sitt preCOP-forum, där representanter från alla sektorer samlas för att diskutera näringslivets möjligheter att bidra till uppfyllandet av målen i Parisavtalet och begränsa klimatförändringarna. Evenemanget hålls på engelska. Läs mer och anmäl dig här »

1 – 12 november

ICC Make Climate Action Everyone’s Business Virtual Forum
Då COP26 kommer att arrangeras i ett deltagarmässigt reducerat format kommer vi mellan den 1–12 november att stå värd för den digitala plattformen Make Climate Action Everyone’s Business. Plattformen kommer att hållas öppen den 1–13 november och beräknas föra samman över 10 000 deltagare från såväl offentlig som privat sektor. På plattformen kommer livesända sessioner att blandas med förinspelat material samt utrymme för nätverkande. Medlemmar i ICC är välkomna att nominera egna förslag på sessioner.

+ Läs mer